Bramborové krokety Potřebujeme: 500 g brambor, sůl, 120 g hladké mouky, 120 g uzeného masa nebo vepřové pečeně, 15 g sádla, 1 cibuli, mletý pepř, zelenou petrželku, 1 vejce, 2 bílky na obalení, jemnou strouhanku podle potřeby, olej na...
29. 7. 2015 /  Jan Brzák

Salát s marinovanými žampiony Potřebujeme: 400 g malých žampionů, 200 g těstovin, 50 g pórku, 100 g červené papriky, česnek, mletý kmín, olej, sůl, vinný ocet. Smícháme vinný ocet, sůl a olej, přidáme utřený česnek a mletý kmín....
27. 7. 2015 /  Jarka Karásková

Jahodový závin Potřebujeme: 250 g listového těsta, 300 až 400 g jahod, 100 g cukru, 2 vejce, tuk, strouhanku, vanilkový cukr. [o] Na dvou lžících rozpuštěného másla dozlatova osmahneme strouhanku a necháme ji vychladnout. Potom ji...
20. 7. 2015 /  Vlasta Chomátová

Buřty na pivě Potřebujeme: uzenky, kečup, 1-2 cibule, 1 černé pivo, 20–30 dkg sýra cihla, plnotučnou hořčici. [o] Uzenky si nařízneme, ale pozor – nerozřízneme je do konce, musí se udělat něco jako kapsa. Prsty kapsu otevřeme,...
10. 7. 2015 /  Oldřich Kalous

Niva v šunce a těstíčku Potřebujeme: 4 velké plátky šunky, 150 g sýra Niva, 2 vejce, 1 dl bílého vína, 120-150 g hladké mouky, špetku prášku do pečiva, pepř, sůl. [o] Nivu nakrájíme na 4 špalíčky a každý kousek zabalíme do plátku...
9. 7. 2015 /  Josef Němec

Hruškový štrúdl Potřebujeme: 400 g polohrubé mouky, 100 g moučkového cukru, špetku soli, 1/2 kostky Hery, 1/2 kelímku smetany na šlehání 30% (100 ml). [o] Vypracujeme těsto a dáme ho do lednice odpočinout. Mezitím nastrouháme hrušky...
27. 6. 2015 /  Vlasta Chomátová

Meruňkový krém Potřebujeme: 1/2 l mléka, 40 g malinového pudinku, 80 g másla, 2 žloutky, 2 lžíce cukru, 6 lžic meruňkového džemu, vanilkový cukr, meruňkový kompot, 4 lžíce pomerančového sirupu. [o] V části studeného mléka...
25. 6. 2015 /  Milada Vlachová

Kanadská omeleta Potřebujeme: 4 vejce, 1 cibuli, 100 g brokolice, 1 červenou papriku, 100 g žampiónů, olivový olej, česnekovou sůl, pepř, sladkou papriku. [o] Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, brokolici, žampióny a...
22. 6. 2015 /  Jaromír Jedlička

Plzeňský štrůdl Potřebujeme: 30 dkg hladké mouky, půl kostky ztuženého tuku, vejce, 16 polévkových lžic piva, jablka, cukr, skořici, oříšky, rozinky, strouhaný perník (nebo strouhanku). [o] Z mouky, tuku, piva a vajíčka vypracujeme...
20. 6. 2015 /  Vlasta Chomátová

Čalamáda Potřebujeme: l kg zelených rajčat, l kg cibule, 500 g mrkve, l menší květák, 10 červených paprik, l menší hlávku bílého zelí, l malou hlávku červeného zelí, l kg okurek nebo oloupaných a semeníků zbavených cuket, 2 lžíce soli,...
19. 6. 2015 /  Pavel Holý

Ražniči na plechu Potřebujeme: 500 g kuřecích řízků, 500 g drůbežích jater, 200 g anglické slaniny, 1 červenou papriku, 1 zelenou papriku, 3 cibule, 2 nožičky oblíbené klobásy, 2 nožičky tenkých párků, olej, sůl, grilovací...
18. 6. 2015 /  Petr Michálek

Domácí pivní sýr Potřebujeme: 500 g měkkého tvarohu, 3 dl světlého piva, 1 rovnou kávovou lžičku soli, špetku kmínu, špetku mletého pepře. [o] Ve větší nádobě rozmícháme tvaroh s kořením, solí a zalijeme pivem. Přikryjeme a...
15. 6. 2015 /  Oldřich Kalous

»Hrachová« polévka Potřebujeme: 1/2 středně velké cukety, 2 brambory, koření (pepř, majoránku, česnek), máslovou jíšku, housky. [o] Cuketu a brambory nakrájíme a uvaříme doměkka. Rozmixujeme, přidáme máslovou jíšku a koření a...
13. 6. 2015 /  Jarmila Fidlerová

Pivní guláš Potřebujeme: 750 g hovězí kližky, 3 velké cibule, 1/2 l světlého piva (10°), 2 lžíce sádla, 1-2 krajíce staršího chleba, sůl, mletý pepř, drcený kmín, majoránku, 3 stroužky česneku. [o] Maso nakrájíme na...
29. 5. 2015 /  Vlasta Chomátová

Pomazánka z hřibů Potřebujeme: 1,5 kg čerstvých hub, 0,5 kg zelené a červené papriky, 8-10 feferonek (nemusí být), 6 velkých cibulí, 2 hlávky česneku, 1 velký kečup sladký a jeden ostrý, 1 lžičku vegety, sůl, pepř, 3 lžíce...
28. 5. 2015 /  Petr Michálek

Starší články z rubriky:
Fašírka
25. 5. 2015 /  Jan Brzák
Francouzská cibulačka se sýrovou bagetou
22. 5. 2015 /  l Jaromír Jedlička
Tvarůžková topinka
21. 5. 2015 /  Josef Němec
Vajíčková pomazánka
18. 5. 2015 /  Dagmar Odstrčilová
Bramborák úplně jinak
15. 5. 2015 /  Oldřich Kalous
Cikánský chlebíček
13. 5. 2015 /  Josef Němec
Cibulová polévka s taštičkami a nivou
11. 5. 2015 /  Jaromír Jedlička
Pohanková pomazánka
7. 5. 2015 /  Pavel Holý
Zapékané jahody
5. 5. 2015 /  Oldřich Kalous
Drábské maso
4. 5. 2015 /  Josef Němec
Tvarohové koblihy
2. 5. 2015 /  Václav Vomáčka
Rybízové maso
30. 4. 2015 /  Milada Vlachová
Jablečná omeleta
27. 4. 2015 /  Oldřich Kalous
Čínská kuřecí směs
25. 4. 2015 /  Vlasta Chomátová
Marináda na steaky
24. 4. 2015 /  Anna Semrádová
Ďábelské řezy
23. 4. 2015 /  Martina Těšínská
Patrové řízky
20. 4. 2015 /  Milada Vlachová
Těstoviny s brokolicovou omáčkou
16. 4. 2015 /  Jaromír Jedlička
Pomazánka z pivního sýra
15. 4. 2015 /  Pavel Holý
Lomnická roštěná
13. 4. 2015 /  Anna Semrádová
Rumunská směs
10. 4. 2015 /  Milada Vlachová
Sýrová polévka s křupinkami
7. 4. 2015 /  Jaromír Jedlička
Dietní beránek
4. 4. 2015 /  Oldřich Kalous
Mazanec
3. 4. 2015 /  Vlasta Chomátová
Celerová pomazánka
2. 4. 2015 /  Marie Kurtanská
Kynutá velikonoční nádivka
30. 3. 2015 /  Václav Vomáčka
Kuřecí kousky s nudlemi
27. 3. 2015 /  Vlasta Chomátová
Ředkvičkový salát se sýrem
26. 3. 2015 /  Pavel Holý
Velikonoční beránek
25. 3. 2015 /  Jaroslava Švejdová
Slavnostní štrůdl
3. 3. 2015 /  Vlasta Chomátová
Irský hrnec
23. 2. 2015 /  Vlasta Chomátová
Houbový nákyp
21. 2. 2015 /  Pavel Holý
Kotlety na rýži
20. 2. 2015 /  Vlasta Chomátová
Treska po holandsku
19. 2. 2015 /  Milada Vlachová
Pikantní roštěná
18. 2. 2015 /  Václav Vomáčka
Trojhránky ve vinném těstíčku
17. 2. 2015 /  Oldřich Kalous
Uzený pstruh s koprovým dresinkem
15. 2. 2015 /  Anna Semrádová
Netradiční vinná klobása
14. 2. 2015 /  Petr Michálek
Závin s trojí nádivkou
13. 2. 2015 /  Vlasta Chomátová
Turecká mrkvová polévka
12. 2. 2015 /  Jarka Karásková
Škvarkové placky-moravské
11. 2. 2015 /  Zdeňka Těšínská
Granátos kockačili Grenadýrmarš
10. 2. 2015 /  Pavel Holý
Kuře v zelí
9. 2. 2015 /  Oldřich Kalous
Kvasnicové čtverečky
7. 2. 2015 /  Marie Váchová

Reklamační linky pro předplatilele

Upozorňujeme předplatitele Haló novin, že reklamace na nedodávku či chyby v doručení, je potřeba hlásit neprodleně na bezplatnou linku České pošty 800 300 302, nebo na linku 222 897 320, která je placená dle tarifu u vašeho operátora. Nelze přijmout reklamaci starší 15 pracovních dnů ode dne vydání Haló novin, kterých se reklamace týká.

Reklama

Audio
31. 5. 2018
Pavel Kohout
Get Adobe Flash player
Spisovatel Pavel Kohout hovořil ve středu odpoledne v Praze, a to v rámci křtu jeho knihy s názvem To byl můj život? V záznamu hovoří také Kohoutova dcera Tereza Boučková. Více ve zvukovém záznamu.

Autor: Radovan RYBÁK

30. 5. 2018
Dominik Duka
Get Adobe Flash player
Vztah křesťanství a islámu (Bible a Koránu) u nás a v Evropě, takové bylo téma semináře, který se uskutečnil ve středu v Evropském domě v Praze. Na akci hovořil mimo jiné arcibiskup pražský Dominik kardinál Duka. Více v záznamu.

Autor: Radovan RYBÁK

29. 5. 2018
Tiskovka KSČM
Get Adobe Flash player
V úterý odpoledne se v Praze uskutečnila tisková konference KSČM, na které hovořil předseda poslaneckého klubu Pavel Kováčik a poslanci Stanislav Grospič a Hana Aulická Jírovcová. Více v záznamu.

Autor: Radovan RYBÁK

27. 5. 2018
Karel Sýs
Get Adobe Flash player
Zasloužilý umělec Karel Sýs hovořil v sobotu v Praze na setkání Unie českých spisovatelů o svém vztahu k exaktním vědám. Básník Sýs byl v pátek 25. 5. navržen Poslaneckou sněmovnou ČR na státní vyznamenání. O návrhu rozhodne nakonec prezident ČR Miloš Zeman. Více v záznamu.

Autor: Radovan RYBÁK

Další nahrávky >>
Reklama
Podrobné hledání
--
Reklama

Reklama

Vydává Futura a.s., Politických vězňů 9, 111 21 Praha 1.
Telefony - ústředna: 222 897 111, sekretariát: 222 897 256.
Email: internet@halonoviny.cz, ISSN 1210-1494.