Zapékané jahody
Potřebujeme: 500 g jahod, 4 vejce, 1 vanilkový cukr, 2 sušenky, 5 lžic moučkového cukru, 2 1/2 lžíce polohrubé mouky.
Omyté jahody rozpůlíme a vložíme do zapékací misky. Sušenky rozdrobíme a posypeme jimi jahody. Bílky ušleháme se třemi lžícemi cukru a vanilkovým cukrem, přidáme žloutky a nakonec opatrně přisypeme prosátou mouku a lehce promícháme. Hmotou překryjeme jahody. Troubu předehřejeme na 175 °C a dezert pečeme 30 minut, až se povrch zbarví dozlatova. Upečený dezert sypeme moučkovým cukrem a ihned podáváme. Dobrou chuť!
Zaslal Oldřich Kalous z Písku (soutěžní recept č. 104)
5. 5. 2015 Oldřich Kalous