Fašírka
Potřebujeme: 200 g vepřového bůčku, 200 g vepřové plece (může být i drůbeží maso), 1 žemli, 0,2 l mléka, 1 vejce, 1 lžíci hladké mouky, 2 lžíce strouhanky, sůl, 3 stroužky česneku, 1 malou cibuli, majoránku, mletý pepř, tlučený kmín, sádlo na pekáč.
[o]
Maso umeleme spolu s cibulí a česnekem, přidáme pokrájenou žemli zvlhčenou mlékem, mouku, mleté koření, sůl a podle potřeby trochu strouhanky. Dobře promíchanou směs zformujeme do tvaru šišky, vložíme do pekáče s rozpuštěným sádlem a v předehřáté troubě upečeme do červena. Podáváme s bramborem nebo pečivem. Dobrou chuť!
Zaslal Jan Brzák z Plzně (soutěžní recept č. 120)
25. 5. 2015 Jan Brzák