Turecká mrkvová polévka

Potřebujeme: 750 g karotky, 50 g másla, 2 lžíce hl. mouky, vývar, 3 žloutky, lžičku cukru, sůl, pepř.

Pokrájenou mrkev osmahneme na másle, zalijeme vývarem, přidáme sůl, pepř a cukr a povaříme doměkka. Pak rozmixujeme. Ze zbývajícího másla a mouky uděláme jíšku, zavaříme do polévky a provaříme. Odstavíme, vmícháme žloutky a dochutíme dle chuti. Dobrou chuť!

Zaslala Jarka Karásková z Ostravy (soutěžní recept č. 36)


Jak hodnotíte tento článek? (1 - nejhorší, 7 - nejlepší)

Hodnocení: 3.5, celkem 4 hlasy.

Jarka Karásková

Diskuse k článku

Vážení čtenáři, chcete-li se zapojit do diskuse, prosíme vás o dodržování slušného vystupování. Příspěvky, které budou obsahovat sprosté výrazy, smažeme.


Reklama
Reklama

Reklama

Vydává Futura a.s., Politických vězňů 9, 111 21 Praha 1.
Telefony - ústředna: 222 897 111, sekretariát: 222 897 256.
Email: internet@halonoviny.cz, ISSN 1210-1494.