Cikánský chlebíček

Potřebujeme: 800 g vepřového bůčku, sůl, pepř, kmín, 2-3 stroužky česneku, hořčici, křen, papriku kapii, petrželovou nať, 10 polovičních krajíčků chleba.

Opláchnutý bůček zbavíme kůže, vykostíme a nakrájíme na plátky. Plátky naklepeme paličkou, osolíme, pokmínujeme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem a rozložíme na pekáček. Vložíme do trouby a za občasného podlévání a obracení upečeme doměkka. Dozlatova opečené plátky bůčku položíme na krajíčky chleba, potřeme hořčicí a posypeme nastrouhaným křenem. Na povrchu ozdobíme kouskem kapie a snítkou petrželové natě. Dobrou chuť!

Zaslal Josef Němec z Velkých Opatovic (soutěžní recept č. 110)


Jak hodnotíte tento článek? (1 - nejhorší, 7 - nejlepší)

Hodnocení: 5.5, celkem 14 hlasů.

Josef Němec

Diskuse k článku

Vážení čtenáři, chcete-li se zapojit do diskuse, prosíme vás o dodržování slušného vystupování. Příspěvky, které budou obsahovat sprosté výrazy, smažeme.


Reklama
Reklama

Reklama

Vydává Futura a.s., Politických vězňů 9, 111 21 Praha 1.
Telefony - ústředna: 222 897 111, sekretariát: 222 897 256.
Email: internet@halonoviny.cz, ISSN 1210-1494.