Francouzská cibulačka se sýrovou bagetou

Potřebujeme: 250 g cibule, 60 g sádla nebo oleje, 100 g tvrdého sýra, 100 g veky nebo bagety, 30 g másla, 600 ml vývaru, 50 ml bílého vína, sůl, drcený pepř, mletý kmín, provensálské koření, petrželovou nať.

Na hrubší kolečka nebo měsíčky pokrájenou cibuli nejprve zprudka opékáme na tuku, zalijeme bílým vínem a vzápětí horkým vývarem. Přidejte koření a necháme 2 nebo 3 minuty povařit. Část veky nakrájíme na drobné kostičky a stejně tak polovinu sýra. Obojí pak vložíme do polévky a bez míchání necháme ve vřelé polévce rozpustit. Ze zbylé veky nakrájíme plátky, potřeme je máslem, posypeme strouhaným sýrem a rozpečeme v troubě nebo na grilu. Podáváme se sýrovými bagetkami a posekanou petrželovou natí. Dobrou chuť!

Zaslal Jaromír Jedlička (soutěžní recept č. 118)

 


Jak hodnotíte tento článek? (1 - nejhorší, 7 - nejlepší)

Hodnocení: 5.7, celkem 6 hlasů.

l Jaromír Jedlička

Diskuse k článku

Vážení čtenáři, chcete-li se zapojit do diskuse, prosíme vás o dodržování slušného vystupování. Příspěvky, které budou obsahovat sprosté výrazy, smažeme.


Reklama
Reklama

Reklama

Vydává Futura a.s., Politických vězňů 9, 111 21 Praha 1.
Telefony - ústředna: 222 897 111, sekretariát: 222 897 256.
Email: internet@halonoviny.cz, ISSN 1210-1494.