Fašírka

Potřebujeme: 200 g vepřového bůčku, 200 g vepřové plece (může být i drůbeží maso), 1 žemli, 0,2 l mléka, 1 vejce, 1 lžíci hladké mouky, 2 lžíce strouhanky, sůl, 3 stroužky česneku, 1 malou cibuli, majoránku, mletý pepř, tlučený kmín, sádlo na pekáč.

Maso umeleme spolu s cibulí a česnekem, přidáme pokrájenou žemli zvlhčenou mlékem, mouku, mleté koření, sůl a podle potřeby trochu strouhanky. Dobře promíchanou směs zformujeme do tvaru šišky, vložíme do pekáče s rozpuštěným sádlem a v předehřáté troubě upečeme do červena. Podáváme s bramborem nebo pečivem. Dobrou chuť!

Zaslal Jan Brzák z Plzně (soutěžní recept č. 120)

 


Jak hodnotíte tento článek? (1 - nejhorší, 7 - nejlepší)

Hodnocení: 5.1, celkem 14 hlasů.

Jan Brzák

Diskuse k článku

Vážení čtenáři, chcete-li se zapojit do diskuse, prosíme vás o dodržování slušného vystupování. Příspěvky, které budou obsahovat sprosté výrazy, smažeme.


Reklama
Reklama

Reklama

Vydává Futura a.s., Politických vězňů 9, 111 21 Praha 1.
Telefony - ústředna: 222 897 111, sekretariát: 222 897 256.
Email: internet@halonoviny.cz, ISSN 1210-1494.