Domácí pivní sýr

Potřebujeme: 500 g měkkého tvarohu, 3 dl světlého piva, 1 rovnou kávovou lžičku soli, špetku kmínu, špetku mletého pepře.

Ve větší nádobě rozmícháme tvaroh s kořením, solí a zalijeme pivem. Přikryjeme a necháme při pokojové teplotě až 5 dnů uzrát. Dobře proleželý sýr má nažloutlou barvu a mažeme jej na chleba s máslem. Podáváme se zeleninovou oblohou. Dobrou chuť!

Zaslal Oldřich Kalous z Písku (soutěžní recept č. 138)

 


Jak hodnotíte tento článek? (1 - nejhorší, 7 - nejlepší)

Hodnocení: 6.3, celkem 21 hlasů.

Oldřich Kalous

Diskuse k článku

Vážení čtenáři, chcete-li se zapojit do diskuse, prosíme vás o dodržování slušného vystupování. Příspěvky, které budou obsahovat sprosté výrazy, smažeme.


Reklama
Reklama

Reklama

Vydává Futura a.s., Politických vězňů 9, 111 21 Praha 1.
Telefony - ústředna: 222 897 111, sekretariát: 222 897 256.
Email: internet@halonoviny.cz, ISSN 1210-1494.