Jahodový závin

Potřebujeme: 250 g listového těsta, 300 až 400 g jahod, 100 g cukru, 2 vejce, tuk, strouhanku, vanilkový cukr.

Na dvou lžících rozpuštěného másla dozlatova osmahneme strouhanku a necháme ji vychladnout. Potom ji smícháme s krystalovým cukrem, rozšlehaným vejcem a žloutkem. Koupené listové těsto rozválíme na obdélníkový plát, který potřeme strouhankovou pastou. Na celou plochu rozložíme omyté, osušené rozpůlené jahody (mohou být i mražené). Závin svineme, potřeme rozšlehaným bílkem a pečeme ve vyhřáté troubě na pomaštěném plechu nebo na pečicím papíru. Po vychladnutí závin posypeme vanilkovým cukrem. Dobrou chuť!

Zaslala Vlasta Chomátová z Prahy (soutěžní recept č. 167)

 


Jak hodnotíte tento článek? (1 - nejhorší, 7 - nejlepší)

Hodnocení: 2.9, celkem 15 hlasů.

Vlasta Chomátová

Diskuse k článku

Vážení čtenáři, chcete-li se zapojit do diskuse, prosíme vás o dodržování slušného vystupování. Příspěvky, které budou obsahovat sprosté výrazy, smažeme.


Reklama
Reklama

Reklama

Vydává Futura a.s., Politických vězňů 9, 111 21 Praha 1.
Telefony - ústředna: 222 897 111, sekretariát: 222 897 256.
Email: internet@halonoviny.cz, ISSN 1210-1494.