Bramborové krokety

Potřebujeme: 500 g brambor, sůl, 120 g hladké mouky, 120 g uzeného masa nebo vepřové pečeně, 15 g sádla, 1 cibuli, mletý pepř, zelenou petrželku, 1 vejce, 2 bílky na obalení, jemnou strouhanku podle potřeby, olej na smažení.

Uvařené, oloupané brambory prolisujeme, osolíme a dáme na vál do připravené prosáté mouky. Pak přidáme drobně nakrájené uzené maso nebo zbytky pečeně, osmaženou, jemně nakrájenou cibuli, jemně nakrájenou zelenou petrželku, pepř a vejce. Vypracujeme těsto. Z něho nakrájíme kousky, děláme krokety ve tvaru kuliček nebo obdélníků, obalíme je v rozšlehaným bílku, ve strouhance a smažíme v rozehřátém oleji dozlatova. Hodí se jako příloha k zeleninám nebo k pečeným rybám. Dobrou chuť!

Zaslal Jan Brzák z Plzně (soutěžní recept č. 175)


Jak hodnotíte tento článek? (1 - nejhorší, 7 - nejlepší)

Hodnocení: 5.5, celkem 22 hlasů.

Jan Brzák

Diskuse k článku

Vážení čtenáři, chcete-li se zapojit do diskuse, prosíme vás o dodržování slušného vystupování. Příspěvky, které budou obsahovat sprosté výrazy, smažeme.


halonoviny
2015-11-18 13:59
Obávám se, že se mýlíte. V novinách máme recepty každý týden! RJ
RodRostislav
2015-11-17 20:57
TAK JAKO LONI. ..................... UŽ OD KVĚTNA JSTE NEOTISKLI
JEDINÝ XXXXXXX ANI JEDINÝ XXXX ŽÁDNÝ XXXXXXXXXXXX VŮBEC ŽÁDNÝ
RECEPT XXXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXX
........... Koukejte s tím něco udělat, vánoce a konec roku se
blíží.
Reklama
Reklama

Reklama

Vydává Futura a.s., Politických vězňů 9, 111 21 Praha 1.
Telefony - ústředna: 222 897 111, sekretariát: 222 897 256.
Email: internet@halonoviny.cz, ISSN 1210-1494.