Slavnostní přípitek

Pavel Šporcl slavil jako gentleman

Houslista Pavel Šporcl je požitkář, a tak se rozhodl své 45. narozeniny oslavit ve velkolepém stylu pravých anglických gentlemanů v prestižním pražském baru Cohiba Atmosphere, který je součástí oblíbeného kubánského podniku La Bodeguita del Medio. Pavla doprovodila jeho elegantně upravená manželka Barbora Šporclová Kodetová a popřát mu přišel i kytarový virtuóz Lubomír Brabec s přítelkyní Ivanou.

Za symbolický poplatek 10 Kč se stanete právoplatným členem Cohiba Atmosphere a následně si užijete fantastickou atmosféru jako v pravém kubánském klubu. Podnik má však jednu velkou přidanou hodnotu! V interiéru si můžete zapálit výběrové doutníky a nikdo vás nevyžene pryč! Tento pocit si přál zažít i významný český houslista, a proto si vybral právě tento bar k oslavě svých narozenin. Jako skutečný gentleman se Pavel Šporcl snaží chovat i v reálném životě. »Určitě o to usiluji, i když se mi ne vždy daří, přiznávám. Být pozorný k ženám se dnes sice moc nenosí, ale já si žen moc vážím,« uvedl.

Pavel Šporcl na svých narozeninách i zahrál.

Naplánovat narozeninovou oslavu není v jeho případě nic jednoduchého. »Je to velmi náročné. Připravuji se na koncerty spojené s festivalem Kocianovo Ústí, jehož jsem uměleckým ředitelem. Ještě před oslavou jsem letěl do Japonska a stihl jsem odehrát velký koncert s orchestrem FOK k 60. výročí Kocianovy houslové soutěže. Život však není jen práce, a tak jsem moc rád, že jsem na oslavu čas našel.«

Z pohodlí kožené sedačky klubu si tak Pavel Šporcl dopřál prožít kousek klidu s oblíbeným kvalitním alkoholem a delikátním kubánským doutníkem. »Doutník si bez whisky nedovedu představit. Dát si doutník je pro mne velmi sváteční událost a jsem moc rád, že jsem si ho na své narozeniny mohl zakouřit právě zde,« liboval si houslista.

S Pavlem dorazila i jeho sympatická žena Barbora Šporclová Kodetová, které společnost gentlemanů imponuje. »Užívám si přítomnosti galantních a milých mužů. Muže jsem vždy obdivovala a měla je ráda. Věřím ve vyváženost. Svět by nebyl, čím je bez obou pohlaví,« konstatovala Bára. Dobře vychlazené pivo je pro ni lahůdkou, ovšem zachutnala jí i jemná whisky, kterou jí doporučila profesionální a znalá obsluha. »Byla jsem vychována gentlemanem, Jiřím Kodetem. Krásné prostředí, milá obsluha a dobré jídlo a pití mi vždy zlepší náladu.«

Perfektní klimatizace

Na narozeninové oslavě Pavla Šporcla se tedy vychutnával kvalitní alkohol a kouřily kubánské doutníky. Mohlo by se zdát, že v baru bude zadýmeno a nedýchatelno. Toho se ovšem hosté obávat nemusí díky perfektní klimatizaci. A co mají návštěvníci baru nejraději? To nám prozradil manažer Jan Mulač. »Naši hosté rádi ochutnávají, proto se nedá říci, co mají nejraději, ale nejvíc si objednávají rumy všech tipů, kterých zde máme obrovský výběr. Z naší nabídky kubánských doutníků zákazníci preferují převážně značku Cohiba, která nejlépe koresponduje s naším názvem.«

(mac)

FOTO - Cohiba Atmosphere


Jak hodnotíte tento článek? (1 - nejhorší, 7 - nejlepší)

Hodnocení: 5, celkem 6 hlasů.

(mac)

Diskuse k článku

Vážení čtenáři, chcete-li se zapojit do diskuse, prosíme vás o dodržování slušného vystupování. Příspěvky, které budou obsahovat sprosté výrazy, smažeme.


Reklama
Reklama

Reklama

Vydává Futura a.s., Politických vězňů 9, 111 21 Praha 1.
Telefony - ústředna: 222 897 111, sekretariát: 222 897 256.
Email: internet@halonoviny.cz, ISSN 1210-1494.